autófólia

Az autófólia felszerelését több igény külön-külön vagy akár együttes megoldása is indokolja.

A személy vagy teherautók utas illetve rakterének elrejtése a kíváncsi esetleg rossz szándékú érdeklődök elöl. Ezt a feladatot a legolcsóbb, de minőségi kategóriát képviselő LLumar-Esprit elnevezésű autófólia sorozat (ATC jelölésű) fóliáival is megoldhatjuk. Az ATC jelzésű autófólia sorozat a korábbi AT jelzésű autófólia sorozatot váltotta fel. A korszerűbb gyártástechnológiának köszönhetően ez az autófólia megjelenésében tökéletesen azonos elődjével mégis fokozott színtartóssága és karcállósága ellenére lényegesen olcsóbb. A Solutia Performance Films a LLumar autófóliák gyártója a fenti tulajdonságok mellett leválással felhólyagosodással szemben szaktelepítés esetén (gyári vizsgával rendelkező, mint BR FÓLIA Kft. ) 7 év garanciát vállal.

Ha a fenti tulajdonságok mellet szeretnénk jelentős hő-védelmet is biztosítani, mert gépjárművünkben nincs klíma, vagy csak tehermentesíteni szeretnénk és ez által üzemanyagot megtakarítani, válasszuk a LLumar-Comfort elnevezésű autófólia sorozatot. Ezen sorozat fóliái a metalizálási technológiának köszönhetik rendkívüli hő kínt tartásukat és meg növekedett élettartamukat. A gyártó szaktelepítés esetén 10 év garanciát vállal.

A mai technika csúcsát az úgynevezett kerámiával kezelt autófólia jelenti. A gyártás folyamatában a metalizálási műveletet elhagyva kerámia v. kerámia oxidot alkalmaznak. Így a fokozott hő védelem mellett olyan autófólia előállítására van lehetőség melyek, nem jelentenek semmiféle elektromágneses árnyékolást a gépkocsi informatikai berendezéseinek. Ezek az autófólia a LLumar-Avangarde csoporthoz tartoznak és kiegészítve az AIR autófólia sorozattal, melyek speciális IR ( infra-red ) elnyelőkkel kezeltek 12 év garanciát vállal a gyártó.

Az IR sugárzás és hő védelem kapcsolatáról olvassák el a Szegedi Tudomány Egyetem szakemberének magyarázatát: 

Töltse le a szakvéleményt

Az épületüvegekhez hasonlóan a gépjárművek üvegei esetében is megoldás a LLumar biztonsági autófólia alkalmazása az ott szállított, tárolt vagy éppen ott felejtett értékeink vádelme érdekében. A szakszerűen telepített biztonsági fóliák hosszú másodpercekkel képesek megnövelni a tolvajok utas vagy raktérbe történő bejutását. Nézze meg videónkat mely egy naponta megtörténő esetet mutat be

Ha már döntött értékei védelméről győződjön meg az autó iparban jól csengő független vizsgáló intézet a DECRA által elvégzett oldal ütközési teszt által hogy az Ön és utastársai biztonságáért is milyen sokat tett egy esetleges tragikus szituációban .

LLumar autó üveg fóliák teljesítmény adatai

Az autó üvegek fóliázásával kapcsolatos jogszabályi előírások:

I. Az első és igen fontos szabály hogy a gépjármű üvegek fóliázását csakis a Nemzeti Autó Felügyelet (NAF) által engedélyezett és „H” vagy „AF” jelzéssel ellátott fóliával lehet végezni mint például a LLumar termékek.

II. A fenti jelzéssel ellátott fólia és a gépjármű üvegének együttes fényáteresztési értékének egyenlőnek vagy nagyobbnak kell lennie a látható fény tartományban ( 400-780 nm ) az alábbi értékeknél : Első szélvédő esetében 75 % megengedett (a gyári napellenző lehajtott állapotában, az alsó élig történő fóliázás, bármely sötétségű, fenti jelzéssel rendelkező anyaggal lehetséges. Ezt napvédő csíknak nevezik. Vezető üléssor melletti oldal üvegek esetén. Amelyen keresztül biztosított a két oldalsó visszapillantó tükörre a rálátás: 70 % Vezető üléssor mögötti üvegek, másként a B oszlop mögöttinek is nevezik, beleértve a hátsó szélvédő üveget is bármely sötétségű NAF engedélyezet fóliával bevonható.

III. Az arra jogosult szakkivitelező ( mint BR FÓLIA Kft ) köteles az engedélyt igazoló „H” vagy „AF” alkatrész számot a fólián vagy alatta , eltávolíthatatlan módon jelölni és azzal egyező adatokat tartalmazó MŰBIZONYLAT – ot kiállítani. Amennyiben megtisztel megrendelésével Ön a LLumar autófólia magyarországi irodája által kiadott plasztikkártyás műbizonylatot fog kapni.

További információt az autófólia termékekkel kapcsolatban a www.autofolia.co.hu valamint a www.autofolia.info.huoldalon talál.